Τάρτα «Κις Λορέν» («Quiche Lauren»)


Τάρτα Κις Λορέν

Κις Λορέν

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 25ο ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμάρια τριμμένη κρητική γραβιέρα (όχι πολύ πικάντικη)
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι/ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Η συνταγή

Για τη βάση: Αλείφουμε μία ταρτιέρα 26  εκατοστών διαμέτρου με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη μπριζέ και τη ψήνουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Γέμισμα τάρτας

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει, ρίχνουμε το μπέικον, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέυουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει το μπέικον.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο μπέικον και αφήνουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αυτά. Αδειάζουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια σ’ένα μπωλ. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, τυρί, αυγά, αλατοπίπερο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να δέσει.
  3. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην προψημένη βάση της τάρτας και απλώνουμε μέχρι να ισιώσει η επιφάνεια.

Ψήσιμο τάρτας

Έχοντας προθερμάνει τον φούρνο στους 170° C,  ψήνουμε την τάρτα για 30-35 λεπτά. Όταν η επιφάνεια κάνει κρούστα και έχει ροδίσει, είμαστε έτοιμοι να την βγάλουμε.

Σερβίρισμα τάρτας

Η τάρτα κις λορέν σερβίρεται ζεστή προς χλιαρή.

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Είναι μία αρκετά «βαριά» συνταγή για να την φάει κανείς το βράδυ και γενικά δεν είναι και για πολλά κομμάτια. Το μυστικό, απ’ότι καταλάβαμε, είναι στο ζυμάρι. Θέλει καλό ψήσιμο, αλλιώς η τάρτα γίνεται ακόμα πιό «βαριά».

Ένα κρεμμύδι πρέπει να είναι αρκετό (εκτός και αν σας αρέσει το πολύ κρεμμύδι) και είναι προτιμότερο να είναι ψιλοκομμένο αντί για ροδέλες, για να δίνει μεν τη γεύση, αλλά να μην είναι έντονο στην κάθε μπουκιά.

Το μπέκον, να είναι και αυτό κομμένο σε όσο πιό μικρά κομματάκια γίνεται.

Συνδυάζεται

σίγουρα με σόδα :), με κρασί κόκκινο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: