Τάρτα Καπρέζε («Caprese»)


Τάρτα Καπρέζε με ζύμη από αλεύρι «Dinkel».

Τάρτα Καπρέζε με ζύμη από αλεύρι «Dinkel».

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 29 εκατοστών).

Ζύμη (από αλεύρι «Dinkel») δείτε εδώ την προετοιμασία της ζύμης >

Υλικά για τη γέμιση

  • 4 συσκευασίες (μπαλίτσες) τυρί μοτσαρέλα
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερό βασιλικό, τριμμένο (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος βασιλικός (για την γαρνιτούρα)
  • Αλατοπίπερο
Φρέσκος βασιλικός από τον κήπο μας.

Φρέσκος βασιλικός από τον κήπο μας.

Ντομάτα, βασιλικός και μοτσαρέλα…

Ντομάτα, βασιλικός και μοτσαρέλα…

Προετοιμασία γέμισης

  1. Ακολουθήστε την προετοιμασία της ζύμης πρώτα
  2. Σε ένα μπολ βάλτε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον ξερό βασιλικό και ανακατέψτε.
  3. Απλώστε τη σάλτσα, ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας.
  4. Κόψτε σε φέτες τη μοτσαρέλα και καλύψτε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Πάνω από τη μοτσαρέλα, προσθέστε τις ντομάτες, κομμένες και αυτές σε φέτες.
  6. Τέλος προσθέστε αλατοπίπερο αναλόγως την προτίμηση.
Γέμισμα της τάρτας με σάλτσα ντομάτας

Γέμισμα της τάρτας με σάλτσα ντομάτας

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου..
  2. Ψήνετε την τάρτα μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά η μοτσαρέλα (περίπου 20-30 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο).
Η τάρτα «caprese» αμέσως μετά το ψήσιμο

Η τάρτα «caprese» αμέσως μετά το ψήσιμο

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται κυρίως ζεστή, προσθέτοντας φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Σερβίρισμα τάρτας καπρέζε.

Σερβίρισμα τάρτας καπρέζε.

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μία τάρτα που δεν πόκειται να είναι η μεγάλη έκπληξη για όσους έχουν δοκιμάσει την πίτσα καπρέζε, παραμένει όμως μία κλασσική συνταγή, που θυμίζει Ιταλία, συνδυάζοντας τις αγαπημένες γεύσεις της ντομάτας και του βασιλικού.

Αποτελεί εύκολη επιλογή για ένα απλό και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Συνδυάζεται

Την δοκιμάσαμε με λευκό κρασί sauvignon blanc, ένας υπέροχος συνδυασμός.

 

Καλή Όρεξη!

Τάρτα καπρέζε, για χορτοφάγους

Τάρτα καπρέζε, για χορτοφάγους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: