Τάρτα μήλων (Γαλλική συνταγή)


Γλυκιά τάρτα με μήλα

Γλυκιά τάρτα με μήλα

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 29 εκατοστών)

Ζύμη

  • Έτοιμη ζύμη

Γέμιση

  • 3 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 3 κρόκους αυγών
  • 185 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Η προετοιμασία της ζύμης

  1. Βάλτε την έτοιμη ζύμη στην ταρτιέρα, η οποία θα πρέπει να έχει αλειφτεί με βούτυρο.
  2. Εφαρμόστε τη ζύμη καλά στην ταρτιέρα, ώστε να καλύπτει όλες τις γωνίες.
  3. Κόψτε ότι περισσεύει από την ζύμη.
  4. Κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας με το πιρούνι.
  5. Καλύψτε την ζύμη της τάρτας με λαδόκολλα.
  6. Ρίξτε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή φασόλια) και ψήστε για 10 λεπτά.
  7. Βγάλτε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Γέμισμα τάρτας

  1. Σε ένα μπωλ χτυπήστε ελαφριά τους κρόκους με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Προσθέστε με σειρά τα μήλα πάνω στην ψημένη ζύμη.
  3. Ρίξτε πάνω το μείγμα (κρέμα) ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα πάνω από την τάρτα.
  4. Πασπαλίστε τη ζάχαρη.
Γέμιση γλυκιάς τάρτας

Γέμιση γλυκιάς τάρτας

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μήλα.
Γαλλική τάρτα μήλων

Γαλλική τάρτα μήλων

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα. Επιτρέψτε λίγα λεπτά αφού βγάλετε την τάρτα από το φούρνο για να μπορείτε να την κόψετε και να τη γευτείτε καλύτερα.

Σερβίροντας την τάρτα με μήλα

Σερβίροντας την τάρτα με μήλα

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μία ελαφριά τάρτα, για όλες τις ώρες, απλή, οικονομική και νόστιμη. Αυτή η κλασσική και σπιτική συνταγή μας άρεσε πολύ, μας ταξίδεψε πίσω στα παιδικά μας χρόνια, μιας και σχεδόν όλοι μας την έχουμε κάποτε γευτεί.

Η έτοιμη ζύμη δεν ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή που κάναμε, αν και ακριβώς για αυτό τον λόγο τη δοκιμάσαμε, για να δούμε αν αξίζει. Η ζύμη μετά από λίγες ώρες είχε απορροφήσει τα υγρά από τα μήλα και όταν προσπαθήσαμε να την κόψουμε, είχε «μουλιάσει» και κολλούσε στην πιατέλα. Επίσης, η γεύση της έτοιμης ζύμης δεν συγκρίνεται με τη σπιτική ζύμη, την οποία και μπορείς να φτιάξεις κατόπιν προσωπικού γούστου.

Σίγουρα, αν τίθεται θέμα χρόνου για την προετοιμασία, η έτοιμη ζύμη είναι μία απαραίτητη λύση.

Συνδυάζεται

Τσάι! Τίποτα δεν θα μας ταίριαζε περισσότερο με αυτή την γλυκιά τάρτα, παρά το τσάι και μάλιστα με γεύση βανίλια. Εμείς ετοιμάσαμε «rooibos» (κόκκινο τσάι) με φυσικό λοβό βανίλιας.

Καλή Όρεξη και περιμένουμε σχόλιά σας!

Τάρτα μήλων με έτοιμη ζύμη

Τάρτα μήλων με έτοιμη ζύμη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: