Τάρτα με βερίκοκα


Τάρτα με βερίκοκα και ζύμη από αλεύρι ζέας

Τάρτα με βερίκοκα και ζύμη από αλεύρι ζέας

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 29 εκατοστών).

Ζύμη (από αλεύρι Ζέας) δείτε εδώ την προετοιμασία της ζύμης>

Υλικά για τη γέμιση

  • 450 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
  • 10 βερίκοκα όσο πιο ώριμα γίνεται κομμένα στη μέση
  • Φιλέ αμυγδάλου
10 ώριμα βερίκοκα για τη γέμιση

10 ώριμα βερίκοκα για τη γέμιση

Φρέσκα βερίκοκα

Φρέσκα βερίκοκα

 

Προετοιμασία γέμισης

  1. Ακολουθήστε την προετοιμασία της ζύμης πρώτα (δείτε παραπάνω), ψήστε την και αφήστε την να κρυώσει καλά.
  2. Ανακατέψτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ με μίξερ χειρός.
  3. Απλώστε το μείγμα στη βάση της τάρτας (αφού έχει κρυώσει).
  4. Τοποθετήστε τα βερίκοκα πιέζοντας, ώστε να βυθιστούν ελαφρά στο τυρί.
  5. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αμαρέτο και την μαρμελάδα βερίκοκου.
  6. Με το μείγμα αυτό αλείψτε με ένα πινέλο τα βερίκοκα.
Γέμισμα της τάρτας με το μείγμα από την κρέμα μασκαρπόνε και τα βερίκοκα

Γέμισμα της τάρτας με το μείγμα από την κρέμα μασκαρπόνε και τα βερίκοκα

 

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου..
  2. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.
Η τάρτα βερίκοκου αμέσως μετά το ψήσιμο

Η τάρτα βερίκοκου αμέσως μετά το ψήσιμο

 

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρετε αφού κρυώσει και προσθέστε φιλέ αμυγδάλου κατά βούληση.

Σερβίρισμα τάρτας βερίκοκων.

Σερβίρισμα τάρτας βερίκοκων.

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μία συνταγή που δεν μας πέτυχε αρχικά, τουλάχιστον όχι στην όψη, αλλά η γεύση της μας άφησε περίεργους για να την ξαναδοκιμάσουμε.
* συμβουλή: την κρέμα από το τυρί την βάζουμε πάνω στην τάρτα αφού κρυώσει το ζυμάρι. 🙂

Με τη δεύτερη προσπάθεια, πετύχαμε μία συμπαγή κρέμα και μπορέσαμε να τη γευτούμε κρύα.

Είναι μία τάρτα καλοκαιρινή, περισσότερο όξινη στη γεύση και συμπληρώνεται από την σαρκώδη γεύση του βερίκοκου και τις ευχάριστες «εκπλήξεις» του αμαρέτο.

Το ζυμάρι από αλεύρι Ζέας είναι η δεύτερη φορά που το χρησιμοποιούμε και πιθανολογούμε πως έχουμε «εθιστεί».

Συνδυάζεται

Επειδή έχει αμαρέτο μέσα στη γέμιση, θα μπορούσε να είναι ένας καλός συνδυασμός για ένα αντίστοιχο λικέρ, αλλά εμείς τη δοκιμάσαμε μόνο με τον καφέ μας.  🙂

 

Καλή Όρεξη!

 

Στο τέλος πασπαλίζουμε τη τάρτα με φιλέ αμυγδάλου

Στο τέλος πασπαλίζουμε τη τάρτα με φιλέ αμυγδάλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: