Τάρτα κοτόπουλο με κάρυ


Τάρτα κοτόπουλο με κάρυ

Υλικά

Ζύμη

  • 350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 2 ασπράδια αυγών

Γέμιση

  • 3-4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 60 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα,
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Η συνταγή

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι.
  2. Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και τρίψτε τα με το αλεύρι .
  3. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και το νερό και ζυμώστε ελαφρά για πολύ λίγο.
  4. Κάντε μια μπάλα από τη ζύμη και τυλίξτε την με μεμβράνη.
  5. Αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Πασπαλίστε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίξτε τη ζύμη με χοντρό πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου μισό δάχτυλο.
  7. Βάλτε την ζύμη στην ταρτιέρα, η οποία καλό θα είναι να έχει αλειφτεί με βούτυρο.
  8. Κόψτε ότι περισσεύει από την ζύμη.
  9. Κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας με το πιρούνι.

Γέμισμα τάρτας

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Σοτάρετε τους κύβους κοτόπουλου.
  3. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτετε το κρεμμύδι.
  4. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά.
  6. Εν τω μεταξύ, χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε το κάρυ.

Προετοιμασία γέμισης τάρτας

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Καλύψτε την τάρτα με λαδόκολλα. Ρίξτε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή φασόλια) και ψήστε για 10 λεπτά.
  3. Βγάλτε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφού βγάλετε την τάρτα από το φούρνο, απλώστε με ένα πινέλο στην επιφάνεια της λίγο ασπράδι αυγού.
  5. Μόλις το κοτόπουλο απορροφήσει τα υγρά, απλώνετε τη γέμιση πάνω στη ζύμη με προσοχή.
  6. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και απο πάνω το τυρί.
  7. Ψήστε την τάρτα για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα. Επιτρέψτε λίγα λεπτά μετά που θα βγάλετε την τάρτα από το φούρνο για να μπορείτε να γευτείτε καλύτερα το κάρυ.

Σερβίροντας την τάρτα κοτόπουλο με κάρυ

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μας άρεσε αρκετά αυτή η αλμυρή τάρτα. Ήταν ελαφριά και θεωρούμε ότι ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας (μαζί με τον πρωινό καφέ, σαν πλήρες γεύμα ή σαν βραδινό με ένα μικρό κομμάτι).

Βέβαια, θα μπορούσε να έχει και περισσότερο έντονη και γεμάτη γεύση. Την επόμενη φορά που θα κάνουμε αυτή την τάρτα, θα δοκιμάσουμε να προσθέσουμε λίγο περισσότερο κάρυ και ένα πιό πικάντικο τυρί.

Συνδυάζεται

Σχεδόν με όλα, όπως καφέ, μπύρα, αναψυκτικά, κρασί (λευκό), χυμό, κλπ..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: