Τάρτα Λεμόνι


Τάρτα λεμόνι

Υλικά

Ζύμη

  • 350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 2 ασπράδια αυγών

Γέμιση

  • 90ml φρέσκο χυμό λεμονιού (3 λεμόνια)
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 180ml κρέμα γάλακτος

Η συνταγή

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
  2. Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και τρίψτε τα με το αλεύρι .
  3. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και το νερό και ζυμώστε ελαφρά για πολύ λίγο.
  4. Κάντε μια μπάλα από τη ζύμη και τυλίξτε την με μεμβράνη.
  5. Αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Πασπαλίστε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίξτε τη ζύμη με χοντρό πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου μισό δάχτυλο.
  7. Βάλτε την ζύμη στην ταρτιέρα, η οποία καλό θα είναι να έχει αλειφτεί με βούτυρο.
  8. Κόψτε ότι περισσεύει από την ζύμη.
  9. Κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας με το πιρούνι.

Γέμισμα τάρτας

  1. Χτυπάτε για λίγο στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη ελάχιστα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αφήστε το στην άκρη για λίγο.

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Καλύψτε την τάρτα με λαδόκολλα. Ρίξτε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή φασόλια) και ψήστε για 10 λεπτά.
  3. Βγάλτε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφού βγάλετε την τάρτα από το φούρνο, απλώστε με ένα πινέλο στην επιφάνεια της λίγο ασπράδι αυγού.
  5. Ρίξτε με προσοχή τη γέμιση.
  6. Ψήστε την τάρτα για 35 λεπτά.

Σερβίρισμα τάρτας

Πριν σερβίρετε την τάρτα, βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Η τάρτα λεμόνι σερβίρεται κρύα. Πριν σερβίρετε, ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Τάρτα λεμόνι

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Κατά τη γνώμη μας, ήταν μέτρια η συνταγή, καθώς θεωρήσαμε ότι για τη γέμιση θα ήταν καλύτερο να είχαμε χρησιμοποιήσει το ξύσμα και από τα τρία λεμόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η έντονη γεύση του αυγού.

Βέβαια, αν αφήσετε την τάρτα για αρκετές ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει, τρώγεται κάπως πιο ευχάριστα.

Η αλήθεια είναι ότι την απογοήτευσή μας ήρθε να μετριάσει ένα ιδανικό προϊόν που προσθέσαμε… και έτσι δεν πήγε χαμένη η τάρτα. Το ανακαλύψαμε τελείως τυχαία πριν περίπου ένα μήνα σε γνωστό σούπερ-μάρκετ της περιοχής. Λέγεται  “lemon curd” (κρέμα λεμονιού) και έχει αρκετά έντονη γεύση λεμονιού, άρα δεν χρειάζεται να προσθέσετε πολύ.

Συνδυάζεται

με μαύρο δυνατό τσάι, με καφέ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: