Ταρτάκια με βάση κανταΐφι, γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής & φρέσκιες φράουλες


Συνταγή για ταρτάκια με φρέσκιες φράουλες.

Συνταγή για ταρτάκια με φρέσκιες φράουλες.

Υλικά (για περίπου 15 ταρτάκια, αναλόγως μεγέθους).

Βάση

  • ½ κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 2 ½ φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Επιπλέον υλικά

  • Φρέσκιες φράουλες
  • Ζελατίνη
Φρέσκιες φράουλες εποχής.

Φρέσκιες φράουλες εποχής.

Η προετοιμασία της βάσης

Από το προηγούμενο βράδυ βγάλτε το κανταΐφι από την κατάψυξη για να ξεπαγώσει αργά.

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, διαχωρίστε το κανταΐφι.
  2. Περιχύστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να απορροφηθεί.
  4. Βάλτε μία ποσότητα σε κάθε φορμάκι.
  5. Πιέστε πολύ καλά με τα δάχτυλα στη βάση και στα πλαϊνά.
  6. Τοποθετώντας τη σχάρα πολύ χαμηλά, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Αφού ψηθούν, περιμένετε για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν ξεφορμάρετε.
  8. Τέλος, τοποθετήστε στη άκρη τα ταρτάκια, ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Τα ταρτάκια με βάση από κανταΐφι, ροδισμένα μετά το ψήσιμο.

Τα ταρτάκια με βάση από κανταΐφι, ροδισμένα μετά το ψήσιμο.

Η προετοιμασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής

  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μία κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και τη ζάχαρη.
  4. Μόλις πάρει βράση, απομακρύνετε από τη φωτιά.
  5. Με μία κουτάλα, προσθέστε λίγο-λίγο όλο το καυτό γάλα, στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Όταν έχετε προσθέσει όλο το γάλα τοποθετήστε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι αυτό να πήξει.
  7. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  8. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη. Φροντίστε να η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας (να μην αφήνει κενά αέρος), ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία κρούστας.
  9. Το μείγμα πρέπει να παραμείνει για μία νύχτα στο ψυγείο, ώστε να πήξει καλά.
Γέμιση της βάσης με κρέμα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας «κορνέ» ζαχαροπλαστικής.

Γέμιση της βάσης με κρέμα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας «κορνέ» ζαχαροπλαστικής.

Μετά τη γέμιση, τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από την κρέμα.

Μετά τη γέμιση, τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από την κρέμα.

Τελικό στάδιο

  1. Γεμίστε τα ταρτάκια (τις βάσεις κανταϊφιού) με την κρέμα, χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  2. Τοποθετήστε τις φράουλες αναλόγως της προτίμησής σας.
  3. Για πιο εντυπωσιακή όψη, μπορείτε προαιρετικά να αλείψετε την επιφάνεια με ζελατίνη.
Ανάλογα το μέγεθος στα ταρτάκια, προσθέτουμε περισσότερες φράουλες για να καλύψουν την επιφάνεια και να δώσουν περισσότερη γεύση.

Ανάλογα το μέγεθος στα ταρτάκια, προσθέτουμε περισσότερες φράουλες για να καλύψουν την επιφάνεια και να δώσουν περισσότερη γεύση.

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται κρύα και πρέπει να καταναλωθεί κατά προτίμηση στις επόμενες 2-3 ημέρες από την παρασκευή της.

Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή.

Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή.

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μία γλυκιά και απολαυστική τάρτα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, την βάση από τραγανό κανταΐφι.

Την απολαύσαμε και την προτείνουμε και σε εσάς, ένα σχετικά ελαφρύ επιδόρπιο (η συνοδευτικό με τον καφέ σας) που ταιριάζει απόλυτα με την τωρινή εποχή.

Τα μοναδικά μειονεκτήματα είναι το γεγονός ότι πρέπει να καταναλωθεί σχετικά άμεσα και ότι πρέπει να ετοιμάσετε την κρέμα από βραδύς.

Απολαύστε την και περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Τάρτα με τραγανή βάση από κανταΐφι.

Τάρτα με τραγανή βάση από κανταΐφι.

Συνδυάζεται

Ως γλυκιά τάρτα, πηγαίνει με τον καφέ, τσάι, κλπ, αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα αγαπημένο συνοδευτικό και για τους λάτρεις της σαμπάνιας.

Καλή Όρεξη!

Τα ταρτακια με φράουλες πριν ξεφορμαριστούν.

Τα ταρτακια με φράουλες πριν ξεφορμαριστούν.

Μια γλυκιά και απολαυστική συνταγή!

Μια γλυκιά και απολαυστική συνταγή!

Αναρτήθηκε στις

Μόνιμος σύνδεσμος 1 σχόλιο

One response to “Ταρτάκια με βάση κανταΐφι, γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής & φρέσκιες φράουλες

  1. Κατερίνα

    Εκπληκτική τάρτα. Πολλά μπράβο στη μαγείρισσα. Κρεμώδη υφή, δροσερή και συνάμα τραγανή λόγω της κρούστας κανταϊφιού. Έκρηξη γεύσεων που σε ταξιδεύουν νοητά μεχρι το Παρίσι και πίσω. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες. Συνεχίστε έτσι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: