Τάρτα με γιαούρτι, φέτα και κανέλα


Εύκολη συνταγή τάρτας με φέτα, κανέλα και γιαούρτι

Εύκολη συνταγή τάρτας με φέτα, κανέλα και γιαούρτι


Υλικά
(για ταρτιέρα διαμέτρου 29 εκατοστών)

Ζύμη

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

  • 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • 3 αυγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαυροσούσαμο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η προετοιμασία της ζύμης

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπώλ.
  2. Προσθέστε το βούτυρο.
  3. Προσθέστε το αλάτι.
  4. Ζυμώστε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθούν μικρά τρίμματα.
  5. Προσθέστε το νερό (πρέπει να είναι κρύο και να το ρίχνετε σε μικρές δόσεις) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μία δροσερή ζύμη.
  6. Κάντε μια μπάλα από τη ζύμη και τυλίξτε την με μεμβράνη.
  7. Αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  8. Ακουμπήστε τη ζύμη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και πιέστε με τους καρπούς για να μαλακώσει.
  9. Όταν απλώσει λίγο, βάλτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλήσει ο πλάστης (έτσι δεν χρειάζεται και το αλεύρι).
  10. Ανοίξτε τη ζύμη με χοντρό πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου μισό δάχτυλο. Να ελέγχετε πάντα το άνοιγμα της ζύμης σε σχέση με την ταρτιέρα σας.
  11. Αφαιρέστε το ένα φύλλο λαδόκολλας.
  12. Βάλτε την έτοιμη ζύμη στην ταρτιέρα, η οποία καλό θα είναι να έχει αλειφτεί με βούτυρο.
  13. Εφαρμόστε τη ζύμη καλά στην ταρτιέρα, ώστε να καλύπτει όλες τις γωνίες.
  14. Κόψτε ότι περισσεύει από την ζύμη.
  15. Κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας με το πιρούνι.
  16. Καλύψτε την ζύμη της τάρτας με λαδόκολλα.
  17. Ρίξτε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή φασόλια) και ψήστε για 10 λεπτά.
  18. Βγάλτε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προετοιμασία τάρτας με γέμιση φέτα, κανέλα και γιαούρτι

Προετοιμασία τάρτας με γέμιση φέτα, κανέλα και γιαούρτι

Γέμισμα τάρτας

  1. Σε ένα μπωλ χτυπήστε ελαφριά τα αυγά.
  2. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα.
  3. Προσθέστε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, το μαυροσούσαμο και τη φέτα θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια.
  4. Ανακατέψτε απαλά για να μην λιώσει η φέτα.
Η τάρτα αμέσως μετά το ψήσιμο

Η τάρτα αμέσως μετά το ψήσιμο

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Πάνω στην ψημένη ζύμη (βλέπετε «προετοιμασία ζύμης» παραπάνω), αδειάστε το μείγμα της γέμισης και απλώστε το ομοιόμορφα.
  3. Πασπαλίστε με επιπλέον μαυροσούσαμο.
  4. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο.
Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα. Επιτρέψτε λίγα λεπτά αφού βγάλετε την τάρτα από το φούρνο για να μπορείτε να την κόψετε και να τη γευτείτε καλύτερα.

Μία εύκολη και γευστική συνταγή

Μία εύκολη και γευστική συνταγή

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Αρκετά γνωστή η γεύση της. Θυμίζει παραδοσιακές τυρόπιτες που έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς ή ακόμα και τα Κρητικά σκαλτσούνια, με μόνη διαφορά το μαυροσούσαμο, που δίνει μία ευχάριστη ένταση από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Είτε κρύα, είτε ζεστή, τρώγεται με ευχαρίστηση και αυτό που τολμήσαμε εμείς σαν ένα παραπάνω βήμα ήταν να τη δοκιμάσουμε και με μέλι. Νομίζουμε ότι υπήρξε μία ισορροπία στη γεύση, περισσότερο επειδή μάλλον η φέτα που είχαμε διαλέξει ήταν αρκετά πικάντικη. Σας προτείνουμε λοιπόν να το λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή της φέτας, για να μην σας βγει περισσότερο αλμυρή απ’ όσο αντέχετε.

Επιπλέον πρόταση σερβιρίσματος, με μέλι.

Επιπλέον πρόταση σερβιρίσματος, με μέλι.

Συνδυάζεται

Όσο πιο πικάντικη είναι η φέτα, τόσο καλύτερος «μεζές» θα είναι για το τσίπουρό σας. Για τους λιγότερο «τολμηρούς» ταιριάζει εξίσου καλά με τον καφέ σας, ιδίως αν προσθέσετε και λίγο μέλι από πάνω.

Καλή Όρεξη και περιμένουμε σχόλιά σας!

Ταρτα με γιαουρτι, φετα και κανελα

Ταρτα με γιαουρτι, φετα και κανελα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: