Τάρτα με κολοκυθάκια, φέτα και ανθότυρο (σπιτική συνταγή)


Σπιτική συνταγή τάρτας με κολοκυθάκια, φέτα και ανθότυρο.

Σπιτική συνταγή τάρτας με κολοκυθάκια, φέτα και ανθότυρο.

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 29 εκατοστών).

Ζύμη

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

  • 800 γραμμάρια κολοκυθάκια (περίπου 4 μεγάλα κομμάτια)
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • Άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας (ψιλοκομμένο, από το καθένα), αναλόγως προτιμήσεων
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Η προετοιμασία της ζύμης

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε το αλάτι.
  4. Ζυμώστε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθούν μικρά τρίμματα.
  5. Προσθέστε το νερό (πρέπει να είναι κρύο και να το ρίχνετε σε μικρές δόσεις) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μία δροσερή ζύμη.
  6. Κάντε μια μπάλα από τη ζύμη και τυλίξτε την με μεμβράνη.
  7. Αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  8. Ακουμπήστε τη ζύμη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και πιέστε με τους καρπούς για να μαλακώσει.
  9. Όταν απλώσει λίγο, βάλτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλήσει ο πλάστης (έτσι δεν χρειάζεται και το αλεύρι).
  10. Ανοίξτε τη ζύμη με χοντρό πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου μισό δάχτυλο. Να ελέγχετε πάντα το άνοιγμα της ζύμης σε σχέση με την ταρτιέρα σας.
  11. Αφαιρέστε το ένα φύλλο λαδόκολλας.
  12. Βάλτε την έτοιμη ζύμη στην ταρτιέρα, η οποία καλό θα είναι να έχει αλειφτεί με βούτυρο.
  13. Εφαρμόστε τη ζύμη καλά στην ταρτιέρα, ώστε να καλύπτει όλες τις γωνίες.
  14. Κόψτε ότι περισσεύει από την ζύμη.
  15. Κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας με το πιρούνι.
  16. Καλύψτε την ζύμη της τάρτας με λαδόκολλα.
  17. Ρίξτε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή φασόλια) και ψήστε για 10 λεπτά.
  18. Βγάλτε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Γέμισμα τάρτας

  1. Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
  2. Στραγγίξετε καλά, πιέζοντας, τα τριμμένα κολοκυθάκια για να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια με την θρυμματισμένη φέτα και το ανθότυρο.
  4. Προσθέστε τα μυρωδικά (άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός), τα κρεμμυδάκια και τέλος το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Η τάρτα μετά το ψήσιμο

Η τάρτα μετά το ψήσιμο

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Πάνω στην ψημένη ζύμη (βλέπετε «προετοιμασία ζύμης» παραπάνω), αδειάστε το μείγμα της γέμισης και απλώστε το ομοιόμορφα.
  3. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει λίγο.
Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρισμα τάρτας


Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή (αλλά τρώγεται και κρύα). Επιτρέψτε λίγα λεπτά αφού βγάλετε την τάρτα από το φούρνο για να μπορείτε να την κόψετε και να τη γευτείτε καλύτερα.

Σπιτική συνταγή της γιαγιάς

Σπιτική συνταγή της γιαγιάς

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Η συνταγή που μας είχε δώσει η γιαγιά ήταν κανονικά για πίτες, αλλά εμείς δημιουργήσαμε την δική μας παραλλαγή, σε «έκδοση τάρτας». 🙂

Τελικά μας πέτυχε, την εξαφανίσαμε σχεδόν σε μία ημέρα και έτσι σας την προτείνουμε να την δοκιμάσετε και εσείς.

Είναι ένα ιδανικό και ελαφρύ γεύμα με πολλά αρώματα.

Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από μία τάρτα με το γευστικό συνδυασμό των μυρωδικών, των τυριών και τα κολοκυθάκια… Είναι η συνταγή της γιαγιάς μας!

Μία απολαυστική τάρτα.

Μία απολαυστική τάρτα.

Συνδυάζεται

Την δοκιμάσαμε με λευκό ξηρό κρασί και μας φάνηκε ένας πολύ καλός συνδυασμός, με τα αρώματα της τάρτας να υπερτερούν.

 

Καλή Όρεξη!

Τάρτα με κολοκυθάκια, φέτα και ανθότυρο

Τάρτα με κολοκυθάκια, φέτα και ανθότυρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: