Τάρτα με σέσκουλα και κατσικίσιο τυρί


Τάρτα με σέσκουλα, κατσικίσιο τυρί, σταφίδα και κουκουνάρι

Τάρτα με σέσκουλα, κατσικίσιο τυρί, σταφίδα και κουκουνάρι

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστών).

Ζύμη «Μπριζέ» δείτε εδώ την προετοιμασία της ζύμης >

Υλικά για τη γέμιση

  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί (εμείς βάλαμε «chavroux»)
  • 300 γραμμάρια σέσκουλα (ή άλλα γλυκά χόρτα)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 30 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 20 γραμμάρια σταφίδες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
Γευστική τάρτα με χόρτα και κατσικίσιο τυρί

Γευστική τάρτα με χόρτα και κατσικίσιο τυρί

Προετοιμασία γέμισης

  1. Ακολουθήστε την προετοιμασία της ζύμης πρώτα.
  2. Μουλιάστε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν.
  3. Καβουρδίστε το κουκουνάρι, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για τρία (3) λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα χόρτα για περίπου δέκα (10) λεπτά, προσθέτοντας και λίγο νερό αν χρειαστεί.
  5. Όταν είναι έτοιμα, αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  6. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  7. Στην προψημένη βάση της τάρτας στρώστε τα χόρτα.
  8. Στη συνέχεια ρίξτε το τυρί από πάνω, θρυμματισμένο και το μείγμα με το γάλα και τα αυγά.
  9. Τέλος, προσθέστε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες (αφού τις έχετε στραγγίξει λίγο).

Ψήσιμο τάρτας

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου..
  2. Ψήστε την τάρτα για 50 λεπτά περίπου (δείτε τα σχόλια παρακάτω, πριν το ψήσιμο).

 

Σερβίρισμα τάρτας

Είναι προτιμότερο να σερβιριστεί χλιαρή.

Σερβίρισμα τάρτας με σέσκουλα και κατσικίσιο τυρί.

Σερβίρισμα τάρτας με σέσκουλα και κατσικίσιο τυρί.

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μία ιδιαίτερη συνταγή, για όσους αγαπούν την έντονη γεύση του κατσικίσιου τυριού (Γιάννη, για σένα δηλαδή :p), η οποία εξισορροπείται με τα γλυκά χόρτα (σέσκουλα) και έρχεται να δέσει με τις σταφίδες.

Μία μικρή παρατήρηση σχετικά με το ζυμάρι της, αν και η τάρτα μας άρεσε και ήταν ισορροπημένη γευστικά. Θεωρούμε ότι ο χρόνος ψησίματος ήταν πολύς, αν λάβουμε υπόψη ότι το ζυμάρι ήταν ήδη προψημένο. Στα 50 λεπτά, το ζυμάρι έγινε πολύ σκληρό και έχασε την αφράτη αίσθηση που πρέπει να έχει μία τάρτα. Δυσκολευτήκαμε ακόμα και να το κόψουμε με το μαχαίρι… Θα προτείναμε, αναλόγως τον φούρνο, περίπου 30-40 λεπτά, παρακολουθώντας την.

Συνδυάζεται

Την δοκιμάσαμε με λευκό κρασάκι (cabernet sauvignon) και θεωρούμε ότι ταίριαξε πολύ καλά, ειδικά με τις σταφίδες.

Συνδυάστε την με λευκό κρασάκι

Συνδυάστε την με λευκό κρασάκι

Καλή Όρεξη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: