Τάρτα με σπαράγγια, κατσικίσιο τυρί, προσούτο & αυγό


Τάρτα με σπαράγγια, κατσικίσιο τυρί, αυγό και προσούτο.

Τάρτα με σπαράγγια, κατσικίσιο τυρί, αυγό και προσούτο.

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστών).

Ζύμη «Μπριζέ» δείτε εδώ την προετοιμασία της ζύμης >

Υλικά για τη γέμιση

  • 6 αυγά
  • σπαράγγια (κατά βούληση)
  • 3-4 φέτες προσούτο
  • μισό φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
Κατσικίσιο τυρί, με μία πλούσια και ιδιαίτερη γεύση.

Κατσικίσιο τυρί, με μία πλούσια και ιδιαίτερη γεύση.

Τα σπαράγγια μας έτοιμα για να μπούνε στην τάρτα.

Τα σπαράγγια μας έτοιμα για να μπούνε στην τάρτα.

Προετοιμασία γέμισης

  1. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ανακατεύοντας για δύο λεπτά τα σπαράγγια με το σκόρδο, χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τα σπαράγγια πάνω στην προψημένη βάση της τάρτας.
  3. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) σε ένα πιάτο και προσεκτικά τα ρίχνουμε πάνω από τα σπαράγγια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 με 14 λεπτά, ή αλλιώς μέχρι να σφίξει το ασπράδι και οι κρόκοι αρχίσουν να σκληραίνουν.
  5. Μετά βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί, το σχοινόπρασο και τις φέτες του προσούτο.
Προσθέστε τυρί, προσούτο και σχοινόπρασο.

Προσθέστε τυρί, προσούτο και σχοινόπρασο.

Σερβίρισμα τάρτας

Σερβίρεται καλύτερα ζεστή.

◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊—◊

Η γνώμη μας

Μία απλή αλλά χορταστική τάρτα που την απολαύσαμε με την παρέα μας, η οποία είναι ιδανική για «brunch» ή για ένα μεσημεριανό γεύμα, συνοδευόμενη από πράσινη σαλάτα. Επειδή η ιδιαίτερη γεύση του κατσικίσιου τυριού δεν ταιριάζει σε όλα τα γούστα, εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φέτα.

Μία συνταγή για τους λάτρεις του σπαραγγιού και της έντονης γεύσης του κατσικίσιου τυριού.

Μία συνταγή για τους λάτρεις του σπαραγγιού και της έντονης γεύσης του κατσικίσιου τυριού.

Συνδυάζεται

Ως μέρος του πλούσιου brunch, το συνδυάζουμε με καφέ, χυμό, τσάι, κλπ.

Καλή Όρεξη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: