Ζύμη «Μπριζέ» (Pâte Brisée)


Αλμυρή ζύμη «Μπριζέ» από αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αλμυρή ζύμη «Μπριζέ» από αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστών)

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Η προετοιμασία της ζύμης

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  3. Προσθέστε το αλάτι.
  4. Ζυμώστε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθούν μικρά τρίμματα.
  5. Προσθέστε το νερό (πρέπει να είναι κρύο και να το ρίχνετε σε μικρές δόσεις) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μία δροσερή ζύμη.
  6. Κάντε μια μπάλα από τη ζύμη και τυλίξτε την με μεμβράνη.
  7. Αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  8. Ακουμπήστε τη ζύμη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και πιέστε με τους καρπούς για να μαλακώσει.
  9. Όταν απλώσει λίγο, βάλτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλήσει ο πλάστης (έτσι δεν χρειάζεται και το αλεύρι).
  10. Ανοίξτε τη ζύμη με χοντρό πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου μισό δάχτυλο. Να ελέγχετε πάντα το άνοιγμα της ζύμης σε σχέση με την ταρτιέρα σας.
  11. Αφαιρέστε το ένα φύλλο λαδόκολλας.
  12. Βάλτε την έτοιμη ζύμη στην ταρτιέρα, η οποία καλό θα είναι να έχει αλειφτεί με βούτυρο.
  13. Εφαρμόστε τη ζύμη καλά στην ταρτιέρα, ώστε να καλύπτει όλες τις γωνίες.
  14. Κόψτε ότι περισσεύει από την ζύμη.
  15. Κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας με το πιρούνι.
  16. Καλύψτε την ζύμη της τάρτας με λαδόκολλα.
  17. Ρίξτε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή φασόλια) και ψήστε για 10 λεπτά.
  18. Βγάλτε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Λίγα λόγια για το tartes.gr

Μέσα από το «blog» μας, θα κάνουμε μαζί ένα γευστικό ταξίδι, προς αναζήτηση της καλύτερης – κλασικής – πρωτότυπης ή ιδιαίτερης τάρτας. Θέλουμε να προτείνουμε νέες ιδέες, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε επαγγελματίες ή κριτικοί μαγειρικής. Σαφώς και δεν «τα παίρνουμε» από πουθενά, εκφράζουμε απλά την άποψή μας. Περιμένουμε την συμβολή σας, τις ιδέες σας, τις συνταγές σας, τα σχόλια σας και αν η εμπειρία μας το επιτρέψει, θα λύσουμε και τις απορίες σας.
Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Συνταγές

Αρέσει σε %d bloggers: